Krispig potatisplätt med räkröra och gurksallad

Frasigt härliga potatisplättar med en fräsch räkröra. En snabb och enkel rätt att tillaga en solig och varm dag, det kan så klart också göras i mindre portioner och serveras som förrätt.  Ett glas iskallt, torrt vit vin rekommenderas starkt till denna rätt.

Recept som huvudrätt till 2 personer:

Räkröra
80 g skalade räkor
2 dl créme fraiche
½  liten rödlök
1 knippe dill
2 msk stenbitsrom
½ citron
salt & peppar

Vispa créme fraiche med elvisp tills den blir fast, tillsätt hackad lök och dill, räkor och stenbitsrom. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och ställ in i kylskåp.

Sallad
½  gurka
1 stjälkselleri
½ rödlök
½ citron

Hyvla gurka, stjälkselleri, rödlök och lägg tillsammans med en halv citron i iskallt vatten.

Plättar
6 fasta potatisar
1 msk vetemjöl
½ tsk salt
rapsolja

Skala och riv potatisen grovt och lägg i kallt vatten. Krama ur potatisen från vätska och blanda med mjöl och salt.
Värm upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka i några skedar av smeten och platta ut med en stekspade. Stek plättarna 2-3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna.
Servera plättar med räkröra och stenbitsrom. Garnera med salladen och toppa med dill.

Comments

comments

Leave a Reply

*



Matbloggstoppen bloglovin